Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το Πειρατικό κίνημα εδραιώνεται στην Ευρώπη


Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, το Κόμμα Πειρατών της Γερμανίας εξασφάλισε την είσοδό του σε τοπικό κοινοβούλιο αποσπώντας ποσοστό 7,8% με 608.957 ψήφους και 20 έδρες.

Μετά το Βερολίνο, το  Saarland και το Schleswig-Holstein, σειρά είχε η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της χώρας, με 18 εκ.κατοίκους περίπου.


Στις πανεθνικές εκλογές που θα γίνουν μέσα στο 2013 οι Γερμανοί Πειρατές αναμένεται να εισέλθουν και στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο με ποσοστά που μετρώνται από 8-12%  δείχνοντας το δρόμο και στα υπόλοιπα Πειρατικά κόμματα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Σήμερα υπάρχουν εκλεγμένοι 2 Ευρωβουλευτές, 45 Βουλευτές και 201 Δημοτικοί Σύμβουλοι σε Σουηδία, Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Τσεχία, Αυστρία, Ουγγαρία και Ισπανία (Καταλωνία).

Παρ' όλα αυτά η είδηση πέρασε στα ψιλά των ελληνικών ΜΜΕ, που αρκέστηκαν σε απλή αναφορά των ποσοστών και αναλώθηκαν στην πτώση της Μέρκελ. Γιατί άραγε;

Γιατί το πειρατικό κίνημα, που έχει διεθνή χαρακτήρα και στηρίζεται στην εδραίωση της διαφάνειας και τη συνεργασία στα κοινά προβλήματα των λαών, αποτελεί ένα σοβαρό κίνδυνο προς τις πρακτικές και τα συμφέροντα που προσπαθούν να εμποδίσουν τη διάδοση της συμμετοχικής δημοκρατίας και στην Ελλάδα.

Οι νέες, ανατρεπτικές και απόλυτα δημοκρατικές ιδέες των πειρατών συνεχίζουν να κερδίζουν όλο και περισσότερους πολίτες, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα στις εκλογές της 6ης Μαΐου, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας απέσπασε 32.487 ψήφους μέσα σε τρεις μόλις μήνες από την ίδρυση του, έχοντας στο πλευρό του κατά κύριο λόγο ενεργούς πολίτες που ψήφισαν συνειδητά.

Οι Πειρατές έρχονται από παντού! :-)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου