Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σπηλιωτόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ''κρυφή ατζέντα'' για αποχώρηση της Ελλάδας απ' την Ευρωζώνη


Ο Βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας χθες 16 Μαΐου στον Ρ/Φ Flash 96,0 στην εκπομπή του Γ. Αναστασάκου, μεταξύ άλλων τόνισε:

''Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ''κρυφή ατζέντα'' για αποχώρηση της Ελλάδας απ' την Ευρωζώνη.''
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια κρυφή ατζέντα. Θεωρώ ότι πίσω από όλη αυτή την ασάφεια και την αοριστολογία κρύβεται μια συγκεκριμένη επιδίωξη η οποία έχει να κάνει με την αποχώρηση της χώρας απ' την Ευρωζώνη. Σχεδόν έχει δρομολογηθεί όχι τόσο από τον κύριο Γλέζο και από τον κύριο Αλαβάνο, που είναι ο πολιτικός μέντορας του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, του κυρίου Τσίπρα, αλλά και πίσω από τις εξαγγελίες που έχουν να κάνουν με μια υπέρμετρη και σκληρή φορολόγηση ακόμα και για εισοδήματα τα οποία αγγίζουν μόλις τα 20.000 ευρώ ετησίως. Εισοδήματα τα οποία όχι μόνο πλούσια δεν είναι, αλλά και κάτω από το μέσο ανεκτό επίπεδο. Παρόλα αυτά μιλούν για φορολόγηση 100 ευρώ μηνιαίως. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι πίσω απ' τις εξαγγελίες για μεγάλωμα κράτους, για αθρόες προσλήψεις, για μοίρασμα χρημάτων στους ''οικονομικά αδύναμους'' και όλη αυτή την κατασπατάληση που περιλαμβάνουν τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ, κρύβεται η βασική τους επιδίωξη, η οποία είναι η αποχώρηση από την Ευρωζώνη. Μάλιστα ο κύριος Γλέζος το είπε χαρακτηριστικά λέγοντας: ''Δεν μπορούμε πάση θυσία να μείνουμε σ' ένα κλουβί, αν αυτό δεν είναι το κλουβί της ελευθερίας που μας δίνεται.''
''Θα είναι κρίμα σε μια Ευρώπη που αλλάζει, η χώρα μας να απουσιάζει.''
Είναι πολύ σημαντικό να πούμε, ότι η Νέα Δημοκρατία και όλες οι δυνάμεις που πιστεύουν στην Ευρώπη δικαιώνονται όταν λέγανε ότι δεν πρέπει όλες αυτές οι θυσίες που κάναμε αυτά τα χρόνια να πάνε χαμένες, γιατί η Ευρώπη αργά ή γρήγορα θα αλλάξει.  Και είδαμε για πρώτη φορά ζητήματα που μέχρι πρότινος για την Ευρώπη ήταν ταμπού-όπως το ευρωομόλογο- να μπαίνουν πια δια του προέδρου της Γαλλίας ανοιχτά στο τραπέζι της συζήτησης. Άρα θα είναι κρίμα απ' αυτή την Ευρώπη που αλλάζει και που θα είναι πολύ πιο κοινωνικά δίκαιη, με δείκτη κοινωνικής αλληλεγγύης στους αδύναμους, η χώρα μας που έχει υποστεί τόσες θυσίες και έχει κάνει όλους αυτούς του αγώνες, την κρίσιμη στιγμή να απουσιάζει. Είναι κρίμα να τα τινάζουμε όλα στον αέρα, μπαίνοντας σε μια διαδικασία αλλεπάλληλων εκλογών. 
''Οι δυνάμεις εκείνες οι οποίες επιθυμούν την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη οφείλουν να συσπειρωθούν γύρω από τη Νέα Δημοκρατία.''
Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δώσει τη μάχη της με απόλυτη προγραμματική σαφήνεια.  Πάνω στη βάση της επανασυσπείρωσης μιας κεντρικής ραχοκοκαλιάς και της δόμησης ενός ενιαίου ευρωπαϊκού μετώπου. Οι  δυνάμεις εκείνες που επιθυμούν εκ των πραγμάτων την παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και κατ' επέκταση την ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλουν να συσπειρωθούν γύρω απ' την Νέα Δημοκρατία και να δώσουν μια κοινή μάχη.
''Οι τηλεμαχίες όταν δεν γίνονται κοκορομαχίες είναι χρήσιμες.''
Είμαι υπέρ της όποιας τηλεμαχίας, αρκεί αυτή να βοηθάει την ενημέρωση του πολίτη.
Τηλεμαχίες, οι οποίες γίνονται κοκορομαχίες και προσφεύγουν στο φανατισμό, στην οξύτητα, στην πόλωση και στο διχασμό δε νομίζω ότι προσφέρουν. Αν όμως γίνουν με τέτοιους όρους και τέτοιους κανόνες που να βγει τελικά πιο ενημερωμένος ο πολίτης, πραγματικά είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Άρα πρέπει να δούμε πως ακριβώς μπορεί να υπάρξει ένα πλαίσιο και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, πως οι πολιτικοί αρχηγοί μπορούν να κάνουν προτάσεις. Προτάσεις είχαν τεθεί και την προηγούμενη φορά από τη Νέα Δημοκρατία, το θέμα είναι αν αυτή τη φορά θα έχουμε πρόθυμους να τις ακούσουν. Δεν ευθυνόμαστε εμείς, αν κάποιοι άλλοι ναρκοθετούν διαρκώς τον ουσιαστικό διάλογο. Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να γίνει ουσιαστικός διάλογος προς όφελος του πολίτη και του τηλεθεατή.

''Πρέπει πάση θυσία να επιστρέψει η αναπτυξιακή προοπτική''
Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι πρέπει πάση θυσία να επιστρέψει η αναπτυξιακή προοπτική. Μέτρα, τα οποία είναι μονομερή και εστιάζουν την προσοχή τους κυρίως στη φορο-είσπραξη απ' τη μια πλευρά και στην εσωτερική υποτίμηση απ' την άλλη, δεν πρόκειται να επιλύσουν τα προβλήματα, αν δεν υπάρχουν παράλληλα γενναία μέτρα για την  κινητροδότηση της επιχειρηματικότητας, της οικοδομικής δραστηριότητας και κατ' επέκταση της οικονομικής ανάπτυξης. Οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει είναι σημείο προς επαναδιαπραγμάτευση. Και η επιμήκυνση είναι ένα σημείο στο οποίο μπορούμε να δώσουμε τον αγώνα, αν εξέλθουμε δυνατοί απ' την εκλογική διαδικασία. Όσον αφορά τα εισπρακτικά μέτρα εκεί είχαμε εξ' αρχής την αδικία της επίπεδης μείωσης μισθών και συντάξεων, ενώ κάλλιστα το κράτος θα μπορούσε εδώ και καιρό να έχει κάνει κάθετη μείωση.  Να αντλήσουμε πόρους όσο το δυνατόν από αποκρατικοποιήσεις, από εξυγίανση δημόσιων οργανισμών και από αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Έχουμε μια τεράστια ακίνητη περιουσία, η οποία ακόμα λιμνάζει.
''Διάθεση υπάρχει, αρκεί πάνω απ' όλα να αποκατασταθεί η σχέση επενδυτών- κράτους.''
Διάθεση υπάρχει, αρκεί πάνω απ' όλα να αποκατασταθεί η σχέση επενδυτών- κράτους. Η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης επιτυγχάνεται με το να έχεις σταθερό φορολογικό σύστημα, με το να έχεις υπεραπλουστευμένη και όσο το δυνατόν κωδικοποιημένη νομοθεσία, με το να αμνηστεύσεις και να επαναπατρίσεις όλα τα κεφάλαια που έχουν φύγει στο εξωτερικό, με το να μειώσεις φορολογικούς συντελεστές. Αυτά είναι ζητήματα, τα οποία έχουν πρωταρχική σημασία και αξία, αν θέλουμε να έρθουν οι επενδύσεις. Κι αν έρθουν οι επενδύσεις, τότε θα δημιουργηθούν δύο πράγματα: πρώτον θα βελτιωθεί το εμπορικό ισοζύγιο-γιατί άλλο τρόπο δεν έχει η χώρα μας να το βελτιώσει- και αμέσως μετά θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, που σημαίνει παραμονή των παιδιών στη χώρα μας, για να μη γίνονται οικονομικοί μετανάστες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου