Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Ευθανασία για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στο Βέλγιο


Ευγονική δίχως όρια: Προτείνεται δικαίωμα στην ευθανασία για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στο Βέλγιο

Προκαλούν σάλο και πάλι οι ‘υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων’ προτείνοντας ότι οι άνθρωποι με νοητική στέρηση, όλα τα παιδιά και οι ενήλικες που πάσχουν από άνοια θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν ευθανασία.....

Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει συγκλονιστικά στοιχεία της ευγονικής ατζέντας που έχει στόχο να περιορίσει τις αποκλίσεις από τον φυσιολογικό μέσο όρο, και να θανατώσει αθώες παιδικές ψυχές....

Η συγκεκριμένη πρόταση και προτροπή προωθείται μέσα από διακήρυξη της Φιλελεύθερης Ανθρωπιστικής Ένωσης του Βελγίου (HVV). Η πρόεδρος της Ένωσης, Jacinta De Roeck, η οποία είναι πρώην γερουσιαστής και βοήθησε στα στάδια δημιουργίας του νομοσχεδίου δηλώνει ότι: “Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων θα πρέπει να αποκλειστεί παντελώς από την αυτοδιάθεση στο δικαίωμα ζωής και θανάτου.”

Η De Roeck επιμένει και πιέζει ότι το θέμα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τη Βελγική πολιτεία: “Ακόμη και κάποιος που πάσχει από πνευματική στέρηση, και ο οποίος διαφαίνεται ότι είναι αρκετά ώριμος από την «ομάδα» θα πρέπει να μπορεί να ζητήσει να του παρασχεθεί ευθανασία.”

Η Φιλελεύθερη Ανθρωπιστική Ένωση του Βελγίου επίσης προωθεί και πιέζει για την κατοχύρωση του δικαιώματος των παιδιών οποιασδήποτε ηλικίας στην ευθανασία.

Το site της οργάνωσης αναφέρει ότι: “τα παιδιά που βρίσκονται σε απελπισία έχουν υψηλό βαθμό ωριμότητας, ειδικότερα σε σύγκριση με τα υγιή παιδιά. Το να θέσουμε ένα όριο ηλικίας είναι εντελώς αυθαίρετο.”

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/05/blog-post_2717.html#ixzz1u2GHjEnn

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου