Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο Βενιζέλος αλλάζει στρατηγική


Το ιστορικό χαμηλό στο οποίο κινήθηκε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαϊου, κλόνισε συθέμελα την ψυχολογία των στελεχών του Κινήματος, καθώς και της κοινωνικής βάσης του. Απέναντι στον πολιτικό καλπασμό του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει να είναι σε θέση να αντιτάξει πειστικά και αποτελεσματικά αντίμετρα, με αποτέλεσμα η κάλπη της 17ης Ιουνίου να αντικρίζεται με… τρόμο από την Ιπποκράτους, αναφορικά με το ποσοστό που θα φέρει το Κίνημα.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι πλήρως εξηγήσιμη η πρόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου  να διαφοροποιήσει την προεκλογική στρατηγική του. Και, σε αντίθεση με όσα προηγήθηκαν των εκλογών της 6ης Μαϊου, αυτή τη φορά στο κάδρο δεν θα βρίσκεται μόνος του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά δίπλα του θα βρίσκονται και τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος.
Η απουσία των λεγόμενων κορυφαίων άλλωστε, υπήρξε κεντρικό ζήτημα αντιπαράθεσης κατά την προεκλογική περίοδο της 6ης Μαϊου, ανάμεσα στο περιβάλλον των στενών συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου, δηλαδή τη νέα ηγετική ομάδα η οποία έχει συγκροτηθεί στην Ιπποκράτους, και τα κορυφαία στελέχη που στήριξαν τον σημερινό Πρόεδρο ώστε να βρεθεί χωρίς αντίπαλο στη διαδικασία διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου.
Τα επιχειρήματα των δυο πλευρών μάλιστα, ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα: Οι «προεδρικοί» υποστήριζαν ότι… έψαχναν και δεν έβρισκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τα κορυφαία στελέχη. Ενώ οι τελευταίοι σημείωναν με έμφαση ότι υπήρξε κεντρική προεκλογική στρατηγική της Ιπποκράτους η «αποξένωσή» τους, ώστε στο κάδρο να εμφανίζεται μόνος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου