Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Ντόρα “βγάζει μπροστά” τους δημάρχους

Η οριστικοποίηση της επανόδου της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία κλείνει ένα μέτωπο που είχε ανοίξει στον χώρο της Κεντροδεξιάς, με ορατές επιπτώσεις στις πρόσφατες εκλογές.




Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας και όχι με αυτόνομη διαδρομή, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει αυξημένη προστιθέμενη αξία και απήχηση. Ακόμη και σε αμιγώς εσωκομματικό επίπεδο άλλωστε, είναι σε θέση να κινητοποιήσει δυνάμεις, και να αφυπνίσει ένα μέρος του μηχανισμού που παρέμεινε αποστασιοποιημένο από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου.
Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα δώσει… ρέστα ιδίως στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τον γνωρίζει πολύ καλά από τα χρόνια που ήταν Δήμαρχος Αθηναίων, αλλά και όπου διατηρεί θήλακες δραστήριων στελεχών και συνοδοιπόρων.
Δεν διέφυγε για παράδειγμα σήμερα της προσοχής η στάση του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, ιστορικού στελέχους της Κεντροδεξιάς, που ανάλαβε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στη μάχη της 6ης Μαϊου.
Σε αντίθεση με άλλα στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο κ. Χατζηδάκης κάθισε από την πλευρά των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Στη δεύτερη σειρά, δίπλα στον πρώην πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ και τέως δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος σήκωσε στις πλάτες του το βάρος του αυτοδιοκητικού αγώνα για τη Συγγρού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου