Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τι κάνει σήμερα η Ελένη Δήμου;

Από την ηλικία των 16 ετών η Ελένη Δήμου άρχισε να τραγουδά επαγγελματικά. Το 1980 εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και κέρδισε το 3ο βραβείο. Ένα χρόνο αργότερα απέσπασε το πρώτο βραβείο στο ίδιο φεστιβάλ. Από το 1982 άρχισε ενεργά τη δισκογραφία έχοντας είκοσι δίσκους, εννέα εξ αυτών χρυσούς και τρεις πλατινένιους με πολλές συμμετοχές.


Έχει συνεργαστεί εντός και εκτός συνόρων με το Γιώργο Νταλάρα, τον Γιάννη Πάριο, τον Δημήτρη Μητροπάνο και πλήθος άλλων καλλιτεχνών και συνθετών. Συνεργάστηκε επίσης με τους Gipsy Kings, Alpha Blondy, κ.ά. και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες ανά τον κόσμο.

Στην προσωπική της ιστοσελίδα γράφει ότι τη θεωρούν κλασσική ερωτική τραγουδίστρια, πρωτεργάτη της έθνικ μουσικής στην Ελλάδα και της αξιόλογης μοντέρνας μουσικής σκηνής.

Η τραγουδίστρια όμως έχει ψάλλει βυζαντινούς ύμνους στα «Πάθη» του Δημήτρη Παπαποστόλου αλλά και δημοτικά τραγούδια με τον δικό της τρόπο στο έργο «Η Ήπειρος της Πεντατονιάς». Όπως λέει μάλιστα, για τους λαϊκούς θεωρείται μοντέρνα και για τους μοντέρνους τραγουδίστρια του λαϊκού ρεπερτορίου. Εκείνη όμως προτιμά το ρόλο της ερωτικής που υπηρετεί το τραγούδι με σεβασμό κι ευθύνη έξω από τα παιχνίδια των εντυπώσεων.

Το 1986 γνώρισε τον Άκη Γκολφίδη, τρία χρόνια μετά παντρεύτηκαν και μαζί απέκτησαν, επτά χρόνια αργότερα, το γιο τους που ακούει στο όνομα Αντώνης Ανδρέας.

Η Ελένη Δήμου σήμερα το βράδυ θα εμφανιστεί στο «Κύτταρο live» μαζί με τους Λάκη Παπαδόπουλο και Γιάννη Γιοκαρίνη. Αυτή την περίοδο, όπως λέει στο newsbeast.gr, πραγματοποιεί μια σειρά εμφανίσεων τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία ενώ, όπως προσθέτει, δεν ετοιμάζει κάποια νέα δισκογραφική δουλειά. «Οι δισκογραφικές εταιρείες πλέον έχουν… πεθάνει. Ξέρετε πως είναι σήμερα τα πράγματα. Έτσι, προτιμώ να συνεχίζω αυτές τις εμφανίσεις που μου δίνουν και χαρά και με φέρνουν σε άμεση επικοινωνία με τον κόσμο», λέει χαρακτηριστικά.




Πιστεύει ότι αυτό που κάνει τα τραγούδια της να ακούγονται ακόμη και σήμερα είναι το γεγονός ότι μιλούν για την αλήθεια. «Μιλούν στην ψυχή και είναι αυθεντικά και γι’ αυτό έγιναν διαχρονικά. Άλλωστε, όταν εμείς αρχίσαμε να δουλεύουμε, το κάναμε με μεράκι και αγάπη. Έτσι, πιστεύω ότι και οι νέοι πρέπει να βλέπουν το τραγούδι με μεράκι και όχι να σκέφτονται την εφήμερη προβολή», συνεχίζει.

Δεν έχει χόμπι, όπως λέει. Ωστόσο της αρέσει να μαγειρεύει. Βέβαια, γράφει αυτή την περίοδο και το δεύτερο μυθιστόρημά της, το οποίο, όπως αναφέρει, θα είναι μία ιστορία μεταφυσικού περιεχομένου. Όμως, δεν γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμο και γι’ αυτό δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε θα κυκλοφορήσει.




Η κρίση την έχει επηρεάσει, όπως λέει, αλλά είχε φροντίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια να αλλάξει τον τρόπο ζωής της. «Έμαθα να ζω συντηρητικά και μαζεμένα. Πλέον, είμαι εθισμένη με τα λιγότερα. Αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να επιβιώσουν, αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δυστυχώς, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά», σημειώνει. Και τονίζει ότι κάνει σχέδια για το μέλλον, όμως, δεν μπορεί να είναι βέβαιη για το αν θα πραγματοποιούν. Γι’ αυτό και προτιμά να τα κρατήσει κρυφά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου