Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

«Δεν είναι γάμος, είναι άθροισμα ψήφων»

Υπάρχει μία κοινή ιδεολογική βάση, είπε ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θάνος Τζήμερος, μιλώντας για την κοινή κάθοδο στις επικείμενες εκλογές με τη «Δράση» του Στέφανου Μάνου.


Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Τζήμερος είπε πως δεν πρόκειται για γάμο αλλά για άθροισμα ψήφων. «Θέλουμε να περάσουμε το 3%», εξήγησε. 

Απαντώντας για το σύνθημα της «δημιουργίας ξανά, «πολιτική χωρίς πολιτικούς», ο κ. Τζήμερος είπε πως το δικό του κόμμα θα παραμείνει χωρίς πολιτικούς ενώ η «Δράση» έχει έναν πολιτικό, το Στέφανο Μάνο. «Δεν γίναμε ένα κόμμα», τόνισε, σημειώνοντας πως υπάρχουν θέσεις στις οποίες διαφωνούν αλλά υπάρχει και μία κοινή πλατφόρμα. 

Αναφορικά με την άρνηση σύμπραξης με τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Τζήμερος είπε πως έγινε επειδή δεν πιστεύουν πως είναι μεταρρυθμιστικό κόμμα αλλά απολίθωμα του παρελθόντος.

Σε ερώτηση πάντως για ενδεχόμενο σύμπραξης μετεκλογικά, αν η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται τις ψήφους του συνασπισμού Δράσης-δημιουργίας ξανά, η κ. Τζήμερος απάντησε θετικά διευκρινίζοντας πως θα συνεργάζονταν με την προϋπόθεση και την υπόσχεση να γίνουν μεταρρυθμίσεις και με την απειλή αποχώρησης εάν δεν προχωρήσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου