Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΤΕ: Έξοδος από το ευρώ - Είσοδος στην κόλαση

Στο χάος και την καταστροφή θα οδηγήσει μια άτακτη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμά σε έκθεση της, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. 

Σύμφωνα με την ΕΤΕ, οι συνέπειες του Grexit θα σημάνουν ριζικές αλλαγές στη ζωή των Ελλήνων.

 

Το κατα κεφαλήν εισόδημα θα μειωνόταν κατά 55%, πλήττοντας ιδιαίτερα τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, λόγω του υποτιμημένου εγχώριου νομίσματος. 

Μάλιστα, αυτή η υποτίμηση δεν αποκλείεται να αγγίξει το 65%. 

Παράλληλα, η ύφεση θα βούλιαζε περισσότερο τη χώρα, αφού σε σταθερές τιμές, θα αυξανόταν κατά 22%, ενώ ηανεργία θα έφτανε σε απαγορευτικά επίπεδα και μάλιστα τον πρώτο καιρό μόνο θα άγγιζε το 34%. 

Λόγω του ότι το κράτος θα αναγκαζόταν να χρηματοδοτήσει τις συναλλαγές του, ο πληθωρισμός θα έφτανε στο 30%, με συνεχείς αυξητικές τάσεις, οι οποίες θα ενισχύονταν από τις αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων. 

Παράλληλα, η χώρα θα αδυνατούσε να εκπληρώσει τις αποπληρωμές των δανείων της, επηρεάζοντας τις διακρατικές συμφωνίες αλλά και τις συναλλαγές των επιχειρήσεων με το εξωτερικό, με αποτέλεσμα το βιότικο επίπεδο των Ελλήνων να βρεθεί στο ναδίρ. 

Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση σε βασικά αγαθά, πρώτες ύλες, καύσιμα και το κυριότερο φάρμακα. 

Γι' αυτό, σύμφωνα με την ΕΤΕ, δεν υφίσταται για τη χώρα δίλημμα καταγγελία ή όχι της δανειακής σύμβασης, η οποία βοηθά τη χώρα να επιβιώσει. 

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την έκθεση της ΕΤΕ για το ζοφερό μέλλον της Ελλάδας σε περίπτωση αποχώρησης από το ευρώ.



http://www.moneypost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου