Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ : «Όσο το μεταναστευτικό πρόβλημα της Πάτρας παραμένει άλυτο…τόσο θα απειλείται η κοινωνική συνοχή…»


Το τραγικό περιστατικό της στυγνής δολοφονίας του συμπολίτη μας Θανάση Λαζανά, συντάραξε το Πανελλήνιο και ανέδειξε με τον πιο θλιβερό τρόπο το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πάτρα.


Η ολοένα και αυξανόμενη εγκληματικότητα και τα αιματηρά περιστατικά συμπλοκών με λαθρομετανάστες στην Πάτρα προκαλούν δίκαια το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας στους πολίτες. Τα οδυνηρά αυτά περιστατικά αυξάνονται χωρίς να αντιμετωπίζονται. Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι μείζον θέμα για την περιοχή μας.
Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να σφετερίζεται αυτό τον φόβο και αυτή την ανασφάλεια των πολιτών. Η βία γεννά βία, η βία δεν δίνει λύση στο πρόβλημα αντίθετα το διογκώνει δημιουργώντας μια έκρυθμη κατάσταση με απροσδιόριστες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή. Η λύση έρχεται μόνο μέσα από συλλογική δράση των αρμοδίων.
«Η Πάτρα έχει «πονέσει», έχει βιώσει πολύ άσχημες εμπειρίες με το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που σε συνδυασμό μάλιστα με την ελλιπή αστυνόμευση γίνεται εντονότερο. Οι πολίτες νιώθουν τον φόβο να τους κυριεύει, νιώθουν απροστάτευτοι στον ίδιο τους τον τόπο. Δικαιολογημένα  οι κάτοικοι των Ιτεών είναι αγανακτισμένοι όπως ήταν και οι κάτοικοι της Ευρώτα αλλά η βία οδηγεί σε ακρότητες δεν δίνει λύσεις. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο δεν μπορεί άλλο να διαιωνίζεται…το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που γεννά την εγκληματικότητα και έχει γίνει μάστιγα για την κοινωνία της Πάτρας.».
«Η Πάτρα δεν αντέχει άλλα παρόμοια πλήγματα που απειλούν την συνοχή του κοινωνικού ιστού. Οι τοπικοί άρχοντες θα έπρεπε όχι σήμερα, όχι χθες αλλά πριν πολύ καιρό να έχουν επιληφθεί αυτού του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος. Δεν χωράνε πλέον άλλες κωλυσιεργίες. Η λύση πρέπει να δοθεί συλλογικά και άμεσα από την πολιτεία σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς που τώρα βρίσκονται προ των ευθυνών τους. Οι Πατρινοί έχουν δικαίωμα να ζουν με ασφάλεια στον τόπο τους!» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Γιώργος Δρακούλης.


Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου