Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Το παρασκήνιο της επιστροφής της Ντόρας

Ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και επισήμως την επιστροφή της στη Νέα Δημοκρατία λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. «Για να επιτευχθούν οι στόχοι χρειάζεται σύγκλιση πολιτικών δυνάμεων. Είναι χρέος όλων ένα ισχυρό πολιτικό μέτωπο με την ευρύτερη δυνατή απήχηση. Οφείλουμε όλοι να αντιταχθούμε μαζικά στις δυνάμεις του λαικισμού είτε είναι αριστερόστροφες είτε δεξιόστροφες» δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη πριν από λίγο έπειτα από την συνάτησή της με τον πρόεδρο της ΝΔ στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη.



«Εύχομαι να ενωθούν μαζί μας και άλλες δυνάμεις, πολίτες και σχήματα. Την κρίσιμη ώρα ας σταθούμε πάνω από όσα μας χωρίζουν. Μπροστά στον κίνδυνο καταστροφής της Ελλάδας είναι αναγκαίο να παραμερίσουμε τις διαφορές μας
Με τη ΝΔ αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Στελέχη της ΔΗΣΥ στις εκλογές θα μπουν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ» πρόσθεσε η κυρία Μπακογιάννη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από τη μεριά του ανέφερε ότι «τολμήσαμε να καλέσουμε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να συστρτευθούν μαζί μας. Καλοσωρίζω στη ΝΔ την κυρία Μπακογιάννη και υπόσχομαι ότι η ενότητα δεν τελειώνει εδώ. Καλούμε όσους δεν θα αφήσουν τη χώρα να καταστραφεί. Θα υπερασπιστούμε τη χώρα και την ευρωπαϊκή της προοπτική. Στο πατριωτικό μέτωπο μας ενώνει ο κοινός αγώνας η Ελλάδα να βγει από την κρίση».

Το παρασκήνιο της επιστροφής της Ντόρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις τις τελευταίες ημέρες, Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη κατέληξαν σε συμφωνία, με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου έξι στελέχη της ΔΗΣΥ, μεταξύ των οποίων οικ.Γιώργος Κοντογιάννης, Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Ιλχάν Αχμέτ, Δημήτρης Ζαφειριάδης και Γιάννης Οικονόμου αναμένεται να τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις των ψηφοδελτίων της ΝΔ.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα στελέχη της ΔΗΣΥ, όπως ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που διαφωνούν με την επιστροφή της κυρίας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία, φαίνεται πως θα προσχωρήσουν τελικά στησύμπραξη Μάνου - Τζήμερου.

Παράλληλα, κατά την ομιλία της στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΔΗΣΥ, η κυρία Μπακογιάννη ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα καθώς ο εκλογικός νόμος προβλέπει ότι δεν δίνεται το μπόνους των 50 εδρών σε συνασπισμό κομμάτων.

Για τις εξελίξεις ενημέρωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο κ. Σαμαράς την εκλογική επιτροπή της ΝΔ και στη συνέχεια την Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, όπου και τυπικά επικυρώθηκε η συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμμαχία. Επίσης δήλωσε ότι «έρχονται όλοι» αναφερόμενος σε πρώην βουλευτές και πολιτευτές του ΛΑΟΣ ενώ ανακοίνωσε ότι το Σάββατο θα γίνει Συνδιάσκεψη του κόμματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου