Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Πανεθνικό κάλεσμα Σαμαρά για να διασωθεί το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας

Εν μέσω συνεχών ζυμώσεων, ανακοινώσεων νέων προσχωρήσεων στελεχών, αλλά και εσωκομματικών αναταράξεων άρχισε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ.

«Με τη δύναμη των βουλευτών της ΝΔ και των πολιτών θα συνεχίσουμε για μια νέα πατρίδα. Θα δώσουμε μεγάλη μάχη. Εγρήγορση και αγώνα χρειάζεται η παράταξη. Να πάμε πόρτα πόρτα για να δείξουμε στο λαό πόσο αποφασισμένοι είμαστε για την διακυβέρνηση της χώρας» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι το μήνυμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης είναι ενότητα, αγώνας, αναγέννησηενώ κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μην σταματήσουν τη μάχη ως Εθνικό Κεντροδεξιό Μέτωπο και τόνισε ότι «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στον λαικισμό».

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην Αριστερά υποστηρίζοντας ότι «Όλοι μαζί, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την Ελλάδα, χώρα χωρίς επενδύσεις, χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς ευκαιρίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «συνιστώσες» του εκπροσωπούν όλες εκείνες τις εμμονές και τις ιδεοληψίες που έφεραν τη χώρα στο σημερινό τέλμα».

«Τώρα το στοίχημα δεν είναι για την εκλογική επιρροή των κομμάτων. Είναι για την τύχη της χώρας, πέρα και πάνω από κόμματα. Όλοι προειδοποιούν ότι η καταγγελία του Μνημονίου, θα ωθήσει την Ελλάδα έξω από το ευρώ. Oι τιμές θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 25%. Και το χρέος της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ της θα διπλασιαστεί. Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι τα εισοδήματα οι περιουσίες και οι καταθέσεις θα μειωθούν σε λίγες μέρες τουλάχιστον στο μισό» πρόσθεσε σχετικά με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο.

«Οι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι της Ευρώπης χαρακτηρίζουν το παραλήρημα του ΣΥΡΙΖΑ ως «ανοησίες». Η αλήθεια είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το «καινούργιο». Είναι η έσχατη αντίσταση του παλιού που αρνείται να πεθάνει», επεσήμανε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε λεπτομερώς στο οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος το οποίο έχει στόχο την έξοδο από την κρίση. «Δύο πράγματα είναι η διέξοδος από την κρίση: Επιστροφή στην Ανάπτυξη και αποκατάσταση της Κοινωνικής Συνοχής» διευκρίνισε, ενώ δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει σε άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και φόρους. Πρώτος στόχος της ΝΔ είναι να σταματήσει η άνοδος της ανεργίας. Δεύτερος, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Η πρότασή μας για τη μείωση των φόρων είναι η πιο ριζοσπαστική που έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα» τόνισε.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον ελληνικό λαό να συμπορευτεί με την ΝΔ για το ευρωπαικό μέλλον της χώρας. Στον αγώνα της πατρίδας θα υπάρχουν μόνο νικητές, κατέληξε.

Κοινή παρουσία Σαμαρά- Μπακογιάννη

Στις εργασίες της συνδιάσκεψης όπου συμμετέχουν οι βουλευτές του κόμματος, τα στελέχη των νομαρχιακών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστές αναμένεται να μιλήσουν εκτός από τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, οι αντιπρόεδροι του κόμματος και άλλα ηγετικά στελέχη του κόμματος, ενώ ομιλία θα πραγματοποιήσει και η κα Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, η κοινή παρουσία της κας Μπακογιάννη και του κ. Σαμαρά ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, καθώς και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, εντάσσεται στην προσπάθεια για αύξηση της συσπείρωσης και ενίσχυσης του ευρωπαϊκού μετώπου που προτάσσουν και οι δύο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου