Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας


Με μεγάλη προσέλευση μελών της ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας αλλά και πάλεων φιλών της, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της  ΟΝΝΕΔ  στο φουαγέ του Δημοτικού θεάτρου. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντα πρ. Προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ. Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Νίκος Δένδιας.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, ο Πρόεδρος του περιφερειακού συμβούλιου Χρηστός  Άνθης, ο Αντιδήμαρχος Κέρκυρας  Αργυρός Σπύρος  , ο π. Βουλευτής της ΝΔ Αλέκος Δεσύλας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ Σπίνουλας Κώστας  οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μαρία Καταβάτη , Αλίκη Λούβρου , Αμαλία Μακρή, Κλουδάς Δημήτρης.


Ιδιαίτερα όμως,  θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  Ιονίου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος τους Χορηγούς μας κατάστημα Γερμανός (Γ. Θεοτόκη 61 ) και Αρτοπωλείο –ζαχαροπλαστείο  Δέσποινα ( Λ. Αλεξάνδρας).

Βασικά σημεία της ομιλίας του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Νίκου Καλόγερου: 

«[...]  ως ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας και θέλουμε και μπορούμε να συνεισφέρουμε με τις ιδέες μας, με την εθελοντική μας προσφορά, με την μαχητικότητά μας. Νέες ιδέες για την ανάπτυξη, που μπορεί να βασιστεί στην ζωντάνια και ενεργητικότητα της νέας γενιάς. Εθελοντική προσφορά, καθημερινή προσπάθεια και παρουσία δίπλα στους νέους, παίρνοντας θέση για κάθε ζήτημα που μας απασχολεί, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και διεκδικώντας τις λύσεις τους. Και τέλος, αγάπη για τον τόπο μας, την Ελλάδα αλλά και την Κέρκυρα, στην οποία βέβαια θα επικεντρώσουμε το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβάσεων μας, ως τοπική οργάνωση της ΟΝΝΕΔ…

……Θα αναφερθώ επιγραμματικά και γενικά στον προγραμματισμό μας ,με τοπικό ενδιαφέρον, ο οποίος θα αναπτύσσεται και θα εξελίσσεται παράλληλα με τις δράσεις που διοργανώνει σε εθνικό η ΟΝΝΕΔ. Έτσι έχουμε θέσει ως κύριο στόχο

Οι Νέοι μας να αποκτήσουν πολιτική σκέψη και ανησυχίες, να ξεφύγουν από την λογική του καναπέ της αποχαύνωσης και της απαξίωσης των πάντων. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ.

Να ευαισθητοποιήσουμε την νέα γενιά σε ζητήματα της τοπικής ιστορίας και του σεβασμού της πολιτισμικής μας παράδοσης καθώς και του αρχιτεκτονικού, οικιστικού και φυσικού μας περιβάλλοντος. 

Άφησα για το τέλος το θέμα που θεωρούμε το σημαντικότερο, ζήτημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα η ανεργία στην περιφέρεια μας έφτασε στο 16% για τον μήνα Νοέμβριο έναντι 14% σε πανελλήνιο επίπεδο, σε ποσοστά μεγαλύτερα του πανελληνίου μέσου όρου. Με δεδομένη αυτήν την εφιαλτική αύξηση της ανεργίας στα Ιόνια, θα διεκδικήσουμε ανυποχώρητα την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος και την αξιοποίηση του σημαντικότερου εθνικού κεφαλαίου, της νέας γενιάς που έχει δικαίωμα σε αξιοπρεπή εργασία. Το συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ Κέρκυρας είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για όλα αυτά τα ζητήματα. Σε αυτήν μας την προσπάθεια σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτόν τον αγώνα, όλοι μπορούν και πρέπει να προσφέρουν την βοήθεια τους, ο καθένας από τον τομέα του, τον χώρο εργασίας, σπουδών, κοινωνικής δραστηριοποίησης του. 
 

Κλείνοντας, δεν θα ευχηθώ «καλό κουράγιο», αλλά «καλόν αγώνα». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου